Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WPBannerizeWidget in /home/hortikul/public_html/wp-content/plugins/wp-bannerize/Classes/wpBannerizeWidget.php on line 27

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WPBannerizeFrontend in /home/hortikul/public_html/wp-content/plugins/wp-bannerize/Classes/wpBannerizeFrontend.php on line 18

Notice: Pozvana konstruktivna metoda za WP_Widget u WPBannerizeWidget je zastarjela od inačice 4.3.0! Upotrijebite
__construct()
umjesto. in /home/hortikul/public_html/wp-includes/functions.php on line 3951
Projekt “MISLI ZELENO” za SOS Dječje selo Lekenik - izvještaj - Hortikultura
Pages Navigation Menu

Projekt “MISLI ZELENO” za SOS Dječje selo Lekenik – izvještaj

Projekt “MISLI ZELENO” za SOS Dječje selo Lekenik – izvještaj

Ekološko humanitarni projekt za SOS Dječje selo Lekenik “MISLI ZELENO” održan je 16.04.2011.g. u sklopu obilježavanja „Dana planeta Zemlje“ (koje pada na Veliki petak, 22. travnja). Inicijativu za ekološko-humanitarni projekt „Misli zeleno“ u cilju humanitarne pomoći za SOS Dječje selo Lekenik pokrenuli su Turistička zajednica Općine Lekenik i Antiseptica d.o.o Vrtdizajn.

Nositelji projekta bili su: Turistička zajednica Općine Lekenik; Antiseptica d.o.o – Vrtdizajn iz Velike Gorice; Općina Lekenik; SOS Dječje selo Lekenik i Mjesni odbor Lekenik.

Suradnju u projektu prihvatili su Udruga „Hortikultura“, Vrtni centar „Gorica“, Glazbeno učilište “Elly Bašić“, Volantis d.o.o, tvrtka SPAN d.o.o te Pučko otvoreno učilište „Profokus“ čiji su polaznici u suradnji sa Antiseptica d.o.o – Vrtdizajn iz Velike Gorice izradili idejno-izvedbeno rješenje i pomogli pri sadnji sadnica.

Partnerstvo i pokroviteljstvo prihvatili su: Ured predsjednika RH kao glavni pokrovitelj; Ministarstvo vanjskih poslova; Hrvatski sabor; Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva; Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost; Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti; Veleposlanstva Kanade, Malezije, Albanije i Indije te Erste banka.

Glavni sponzor za donaciju sadnica bile su Hrvatske šume d.o.o., a sudjelovali su Vrtni centar “Gorica”, Rasadnik “Ilex” te Hortikultura “Ćustić”.

Glazbeni program izveden je od strane Glazbenog učilišta “ELLY BAŠIĆ ” iz Zagreba. 

Nakon održanih lijepih govora i glazbenog programa, krenulo se na sadnju ukrasnih stabala. Prvo stablo posadili su predstavnik Hrvatskih šuma i predstavnica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, a nakon toga su se redom sadila ostala stabla.

lek

Stabla su se sadila oko čitavog kompleksa SOS Dječjeg sela Lekenik, čime je prilazni put dobio mladi drvored, a u sklopu dječjeg igrališta posađena su mnoga mlada stabla, koja će u budućnosti praviti lijepi hlad za vrućih dana. Prilikom sadnje, gostima su pomagala djeca iz SOS Dječjeg sela, a na svaku sadnicu stavljala se pločica sa natpisom donatora. Ukupno je zasađeno 118 stabala. Pripremljen je i mali piknik u sklopu Dječjeg sela, ispod šatora, s domaćim proizvodima, kao promocija gastro delicija lokalne zajednice.

1_stablo

Svi koji su prihvatili sudjelovanje u sadnji stabala, uplatili su predviđeni iznos za sadnicu na račun SOS Dječjeg sela Lekenik kome je sav prikupljeni iznos i ostao na korištenje.

stablo_horti

Udruga Hortikultura pripremila je male sadnice vrtnih suncokreta, kao simbolične poklone sudionicima akcije te je organizirala izradu zahvalnica za sudionike, za čiju izradu je zaslužna tvrtka SPAN d.o.o.

lekenik3

Cijela akcija uspješno je provedena u ugodnoj atmosferi, a nadamo se još mnogim ovakvim lijepim i korisnim akcijama.