Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WPBannerizeWidget in /home/hortikul/public_html/wp-content/plugins/wp-bannerize/Classes/wpBannerizeWidget.php on line 27

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WPBannerizeFrontend in /home/hortikul/public_html/wp-content/plugins/wp-bannerize/Classes/wpBannerizeFrontend.php on line 18

Notice: Pozvana konstruktivna metoda za WP_Widget u WPBannerizeWidget je zastarjela od inačice 4.3.0! Upotrijebite
__construct()
umjesto. in /home/hortikul/public_html/wp-includes/functions.php on line 3951
Pametne kosilice - Robotske kosilice nove generacije - Hortikultura
Pages Navigation Menu

Pametne kosilice – Robotske kosilice nove generacije

Pametne kosilice – Robotske kosilice nove generacije

Uskoro započinje nova vegetacijska sezona, a time se bliži i vrijeme prve košnje u novoj godini. 

Pomoć u tom poslu svakako mogu biti nove vrste pametnih kosilica, robotske kosilice.
Dok se Vi u vrtu bavite sadnjom novih biljaka i rezidbom ili jednostavno uživate odmarajući se u zelenilu, Wiper robotske kosilice obavljaju košnju travnjaka.

Svoj posao obavljaju precizno i tiho, ekonomične su te Vam uštede mnogo vremena. Jednostavno ih uključite na komandnoj tipkovnici, a ostalo obavljaju samostalno – pomoću senzora prepoznaju površinu travnjaka, mijenjaju smjer prema potrebi, savladavaju nagibe (25 – 27 stupnjeva ovisno o tipu kosilice), a senzori automatski registriraju svaku prepreku. Možemo i sami postaviti prepreke na područja gdje ne želimo košnju. Košnju vrše četverobridne oštrice, a visina košnje je podesiva npr. 34 ili 40 mm.
Ovakve kosilice ne predstavljaju opasnost za djecu, kućne ljubimce ili druge životinje u vrtu, jer senzori registriraju ako se kosilica uzdigne ili prevrne te je automatski isključe.
Mehanizam pokreću litijske baterije Hi Tech, a punjenje baterija je vrlo jednostavno, jedino je potrebno pripaziti da punjenje obavljamo na mjestu koje je suho i zaštićeno od sunca. Redovitom košnjom koja Vam ne oduzima gotovo niti malo vremena travnjak postaje gust i ravnomjeran, a korova gotovo da i nema.

Nekoliko je vrsta Wiper robotskih kosilica:

Wiper Blitz kosilice – pogodne su za male vrtove. Jednostavne su za korištenje, sigurne i gotovo nečujne.

Blitz_XP

Wiper Runner kosilice – posjeduju funkcionalni digitalni zaslon na kojem se zada radno vrijeme (satni i dnevni intervali košenja) i radno područje. Ako je baterija gotovo prazna ili je košnja završena, kosilica se sama vraća u baznu postaju te se priključuje na punjenje.

wiper-runner-robotska-kosilnica-01

Wiper One kosilice – najnapredniji su modeli današnjice koji su sposobni za košnju na jako velikim površinama, a sposobni su pokositi do 4.000 ili 6.000 m2. Posjeduju jači motor, vrlo učinkovit sigurnosni sustav zadnje generacije te inovativnu oštricu.

wiper-one-robotska-kosilnica-02

Više o Wiper robotskim kosilicama možete saznati na: http://wiper.hr/